Venemaal keelati 2022. aasta Eurovisioonil osalemine

Euroopa Ringhäälingute Liit teatas, et tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel ei osale ükski Venemaa laulja.

Deklaratsioon tehti reede varahommikul Venemaa sissetungi valguses Ukrainasse neljapäeval.


“ERÜ juhatus langetas otsuse järgides Eurovisiooni lauluvõistluse juhtorgani Referentsirühma tänast soovitust, lähtudes ürituse reeglitest ja EBU väärtustest,” seisab liidu teates. “Referentsrühma soovitust toetas ka EBU televisioonikomitee.”

“Otsus väljendab muret, et Ukraina pretsedenditu kriisi valguses muudaks Venemaa võistlustöö kaasamine tänavusele konkursile konkursile halva maine,” jätkatakse avalduses.

EBU jõudis sellisele otsusele pärast konsulteerimist oma liikmetega, kes tegutsevad apoliitiliselt avaliku teenistuse eesmärgil.

Lauluvõistlusele eelnevad kvalifikatsioonimängud, poolfinaalid ja suurfinaalid algasid selle kuu alguses ning kolm viimast saadet toimuvad 10., 12. ja 14. mail. Võistlus lõppeb Itaalias Torinos, mis saavutas saatejuhiõigus pärast seda, kui Itaalia ansambel Måneskin võitis 2021. aasta konkursi looga “Zitti e buoni”.

Eurovisiooni kolmel viimasel päeval juhivad kolm saatejuhti: Mika, Lara Pausini ja Alessandro Cattelan. “The Sound of Beauty” on 2022. aasta slogan ning Francesca Montinaro lavakujundus “The Sun Within” on mõeldud esindama Itaaliat päikese, aia ja kaskaadveega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga