Kuidas valida prilliraame näokuju järgi?

Prillide valimine on lihtsam, kui lähtud oma näokujust.

Sinise valguse prille valides kerkib üles tüüpiline küsimus: millised prilliraamid mulle sobivad? Valikut lihtsustab näokuju analüüs. Vaata peeglisse ja hinda, kas su nägu on pigem ovaalne, ruudukujuline, ümmargune, südamekujuline või teemandikujuline. Kuigi ükski nägu ei vasta reeglina 100% tüübile ning esineb ka kombinatsioone, püüa leida kõige sarnasem tüüp.

Ovaalsele näole sobib kõik

Ovaalsel näol on kõrged põsesarnad, mis muutuvad otsmiku suunas kergelt kitsamaks. See piklik, ent ümar näotüüp kannab välja peaaegu igas stiilis prillid, eriti suured ja laiad raamid.

Ovaalse näokuju korral proovi julgelt trendikaid värve, tekstuure ja raamikujusid. Vältida tasuks ehk ainult kitsaid, raskete disainielementidega prille, mis võivad näo pikemaks muuta. Üldiselt võib selle univeraalse näotüübiga aga kõike kanda: julged kassisilmad, aviaatorid või klassikalised raamid. Lihtsalt vali välja, mis sulle meeldib!

Tasakaalusta ruudukujulist nägu ümarate vormidega

Ruudukujulist või kandilist näokuju iseloomustavad tugevad nurgelised jooned nii otsmiku- kui ka lõuapiirkonnas. Ruudukujulisele näole sobivad paljud erinevad prilliraamid.

Oma parimate joonte rõhutamiseks eelista pigem ümaraid raame. Ümmargused või ovaalsed prilliraamid lisavad näole pehmust ja kontrasti. Proovida tasub ka osaliselt või täielikult ilma raamita prille. Nurgeliste näojoonte tasakaalustamiseks sobivad ka kassisilma-raamid.

Ümarat nägu kaunistavad nurgad

Pehmete ja sujuvate joontega ümar näotüüp on laias laastus kulmupiirkonnast lõuani sama laiusega. Põsed on enamasti pigem täidlased ning lõual ole silmapaistvaid nurki. 

Ümarale näole sobivad hästi nurki lisavad prillid. Proovi julgeid kandilisi raame ja puhtaid jooni. Ristkülikukujulised raamid võivad muuta näo visuaalselt pikemaks ja saledamaks. Nurgelised ja geomeetrilised raamid tasakaalustavad ümarat nägu teravusega. Kui soovid rõhutada põski, proovi ülespoole suunatud nurkadega prille, näiteks kassisilmakujuliste raamidega.

Ovaalsed prillid südamekujulisele näole

Südamekujulist nägu iseloomustavad lai otsmik, kitsas lõug ja kõrged põsesarnad. Sellele mitmekülgsele näokujule sobivad paljud erinevad prilliraamid.

Südamekujulisele näole sobivad hästi ülespoole suunatud nurkadega, otsmikust kergelt laiemad prillid. Kui su lõug on väga kitsas, tasakaalutavad seda hästi suurema alumise osaga ja põsesarnani ulatuvad raamid ning ovaalsed prillid, mis tõmbavad tähelepanu ülespoole.

Rõhuta teemandikujulise näo kulmujoont

Teemandikujulisel näol on võrdlemisi kitsas laup, selgelt väljajoonistuvad põsesarnad ja kandiline lõuajoon. Sellele näotüübile sobivad paljud prilliraamid.

Teemandikujulisele näole soovitatakse kulmujoont rõhutavaid ilma raamita või ovaalseid prilliraame. Sellised raamid tasakaalustavad näojooni ning toovad välja parima. Proovi julgeid sarvraamiga või kassisilmakujulisi raame, kuid jälgi, et raskematel elementidel oleks tasakaaluks ka õrnemaid detaile.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga